Pepijn van den Brink kampioen van Gelderland!

Pepijn van den Brink werd onbedreigd kampioen van Gelderland 2010 bij de aspiranten. Hij won alle partijen!

Rond de kerstdagen werden in Huissen twee kampioenschappen van Gelderland afgewerkt, dat van de aspiranten en de junioren. Pepijn van den Brink werd glorieus kampioen bij de aspiranten met een honderd procent score! Lotte Aleven werd heel knap derde en ook Richard Kempen deed het uitstekend. Alle drie plaatsten zich voor de halve finale van Nederland komend voorjaar.
Bijna zorgde Dirk Joosten voor een Huissense dubbelklapper. Uiteindelijk werd hij na maar liefst zes barrages tweede bij de junioren.
In het kampioenschap van Gelderland voor aspiranten liet Pepijn van den Brink er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was. Voor de kerst versloeg hij elke gekoppelde tegenstander, maar dat viel nog te verwachten. Meteen na de feestdagen sloeg hij echter weer toe en legde hij de lat voor zichzelf wat hoger: niet alleen kampioen worden, maar ook alles winnen. Geen bluf, zo bleek, want hij versloeg ook daadwerkelijk zijn naaste concurrenten Gerben van Steenbergen en Arwin Lammers.
Lotte Aleven speelde misschien wat wisselvallig als eerstejaars aspirant, maar uiteindelijk liet ook zij zien dat ze meer dan goed mee kan. Een fraaie bronzen medaille was haar uiteindelijk zeer verdiende loon. Lotte is gegroeid en kan zich al meten met de besten in Gelderland. Dat smaakt naar meer!
Richard Kempen is dit seizoen in vorm, zo blijkt uit zijn goede partijen voor het vierde team van Damvereniging VBI. Ook in dit Gelders kampioenschap liet hij weer het nodige zien. Ook hij is soms wat wisselvallig, maar een stevige vijfde plaats bezorgde hem een halve finaleplaats van Nederland. Ook dat smaakt naar meer, Richard…

Dirk Joosten heeft al vaker laten zien dat hij kan dammen. Soms ontbreekt het bij hem echter aan het echte killersinstinct, maar dat valt te trainen. Dirk speelde een uitstekend kampioenschap van Gelderland voor junioren. Dat resulteerde in een gedeelde eerste plaats in het reguliere toernooi, samen met de Culemborgers Dirk-Jan Riesthuis en Sjuul Verheij. Een barrage tussen deze drie moest dus de kampioen van Gelderland aanwijzen. Dat lukte echter niet in één barrage. Pas na vier barrages viel Riesthuis af. En pas na in totaal zes(!) barrages moest Dik zijn hoofd buigen voor Verheij, maar niet nadat hij in de vijfde barrage heel, heel dichtbij het kampioenschap was. Na de teleurstelling van die gemiste kans was Dirk toch wel blij met plaatsing voor de halve finale van Nederland. Een heel nuttige (dat zal nog blijken) ervaring rijker!