Tric-trac-trucs en Alina

door Leen de Rooij

Als ik onderstaand motief aan een van mijn pupillen of welpen laat zien, dan zijn ze zonder uitzondering heel verbaasd. Vooral als de motiefstand vooraf wordt gegaan door het offer 50-44 (39×50) en 1-6. “Ik wist niet dat dammen zo mooi was” zei er onlangs een en daarvoor doe je het als trainer.
Lees het artikel ‘Tric-trac-trucs’ (pdf)

Mijn dochter Bastienne legde na de geboorte van haar dochter een plakboek aan van haar kleine. Toen ik haar vertelde dat ik een probleem naar mijn kleinkind had genoemd, vroeg ze of ik het wilde doorsturen. “Ik ben nog wel in staat de oplossing na te spelen, als die er bijstaat”, zei ze. Ik heb er een begrijpelijk verhaaltje van gemaakt. Als Alina tot de jaren des onderscheids zal zijn gekomen, moet ze het kunnen begrijpen.
Lees het artikel ‘Het probleem Alina’ (pdf)