Pepijn van den Brink pupillenkampioen District Zuid

door Jo Weijman

Zaterdag 20 januari werd in Culemborg het pupillen kampioenschap van District Zuid van de Gelderse dambond gespeeld.

071120kvgzuidpupillen.gifEr waren 22 deelnemers, waarvan zes namens Damvereniging VBI uit Huissen. Richard Kempen eindigde samen met Elle Straatman met 7 punten uit 7 wedstrijden op een gedeelde elfde plaats. Richard speelde een wisselvallig toernooi en moet afwachten of hij nog mag deelnemen aan het Gelderskampioenschap op 24 februari.
Elle Straatman mocht op het laatste moment mee doen om een even aantal deelnemers te hebben. Zij was de enige die van de kampioen wist te winnen en startte uitstekend met 6 uit 3. Helaas kon zij de concentratie niet vasthouden en scoorde uit de resterende 4 partijen slecht 1 punt.

071120kvgzuidpupillenwencke.gifMet 8 punten werden Ronald Neijenhuis en Wencke Standhardt gedeeld achtste. Ronald had een gelukkige loting, want hij speelde maar tegen één tegenstander van de eerste 11 aankomenden. Wencke had het beduidend moeilijker met 4 tegenstanders uit de eerste 7 aankomende. Ze won van de sterke Marc den Hartog uit Culemborg, die al geplaatst is voor de halve finale van Nederland door zijn resultaten in 2006. Wencke speelde een uitstekend toernooi en was de derde pupil op de ranglijst namens Damvereniging VBI.

071120kvgzuidpupillenellepepijn.gif Lotte Aleven werd met 9 punten gedeelde derde. Het tempo was voor Lotte net iets te snel, waardoor zij onnodig enkele punten morste. Helaas verloor zij de laatste wedstrijd van Jan Jaap de Heer uit Culemborg, waarmee zij op dat moment op een gedeelde tweede plaats stond. Jan Jaap bleef dus tweede met 11 punten.

De sterkste was Pepijn van den Brink uit Huissen, hij verloor slechts één partij, van zijn clubgenote Elle, en won de rest. Er werd door hem op elk zetje gespeeld, met succes! Hiermee prolongeerde Pepijn zijn titel van het vorige jaar, heel knap!

Lotte en Pepijn zijn door hun resultaten in 2006 ook al geplaatst voor de pupillen halve finale van Nederland.