Soepele overwinning eerste team

door Joop Hendriksen

In de zesde ronde van de nationale damcompetitie ontving Damvereniging VBI thuis het team van DES Lunteren. Ondanks de tweede nederlaag op rij van Alexander Baljakin wonnen de Huissenaren eenvoudig de wedstrijd.

Jos Stokkel zette het eerste resultaat neer  met een gelijkwaardige remise. Gérard Jansen legde een sterke opening op het bord. Met een beslissende aanval op de lange vleugel bracht hij de eerste winst binnen. Wouter Ludwig wilde via een schijfoffer het spel vlot beëindigen. Het duurde lang voordat hij daarin slaagde maar  uiteindelijk liep het allemaal goed af.

Johan Krajenbrink trof een beduidend lager gekwalificeerde tegenstander. Die scoorde een verdienstelijk punt door  een gelijkwaardige remise af te dwingen. Odin Mol stond er de hele partij goed voor. Toen zijn tegenstander in tijdnood kwam kon hij met winst afronden. Guntis Valneris ging lang  gelijk op met zijn tegenstander. Toen die in het late middenspel niet scherp genoeg reageerde kon Guntis afronden naar winst.

Jasper Lemmen stond in een aanvalspartij er lange tijd wel goed voor. Uiteindelijk kwam hij niet tot een winnend voordeel en berustte in remise. Alexander Baljakin kwam niet goed uit de opening. Hij stelde zich niet tevreden met remise en wilde winst forceren. Dat pakte verkeerd uit en zijn tegenstander ging met beide punten aan de haal. Toine Brouwers kwam ook niet sterk uit de opening. Met moeite wist hij de veilige remisehaven te bereiken.

Fred de Koning speelde een goede partij. Hij plaatste een beslissende aanval, liep door naar dam en kon de overwinning boeken. Uiteindelijk wonnen de Huissenaren met 14-6 en het team consolideerde daarmee de vierde plek in de rangschikking.