Spannende wedstrijd eindigt in gelijkspel tegen Van Stigt Thans

door Joop Hendriksen
foto Frits Luteijn

Na twee gewonnen wedstrijden stond voor Damvereniging VBI opnieuw een geduchte tegenstander op het programma. Van Stigt Thans heeft zich voor deze competitie kunnen versterken en dat resulteerde in een bijzonder spannende wedstrijd met wisselende kansen.

De enige  winstpartij kwam van Guntis Valneris. Tegenstander Van Berkel was uit op spektakel en dat werd het ook. Guntis hield het hoofd koel en nadat Van Berkel zijn dam kwijt was geraakt, was het over en sluiten. Yuriy Lagoda liep tegen zijn eerste verlies op. Tot aan het middenspel was er niets aan de hand, maar een verkeerde voortzetting bracht hem zodanig in het nauw dat er uiteindelijk geen houden meer aan was. Frits Luteijn wist daar wel raad mee.

Joost Hendriksen verkeerde in bijzonder zwaar weer tegen Gantwarg. Vanaf het begin leek het fout te gaan, maar Joost ontsnapte op miraculeuze wijze. Pepijn van den Brink speelde een fantastische wedstrijd. Uiteraard werd hij stevig onder druk gezet door Rob Clerc, maar hij hield goed vol en kwam eigenlijk nooit in de problemen.

Geert van Aalten kreeg ondanks een wat mislukte opening licht voordeel maar dit was niet genoeg voor de winst tegen Geert Prinsen. Ook Maarten Linssen had licht voordeel. In een klassieke stand liep Edwin de Jager uiteindelijk naar een gelijkwaardige remise. Gérard Jansen stond  aanvankelijk wel goed tegen Ron Heusdens die zich tijdens het EK verzekerde voor een ticket voor het WK. Naar gelang de partij vorderde bleek het verschil nihil en werd het een gelijkwaardige remise.

Johan Krajenbrink stond voordelig, bouwde een goed drukstelling op maar Jeroen Kos bleek een taaie verdediger. Ook Jos Stokkel stond de hele partij op voordeel. Via een slim offer wist Peter van der Stap het vege lijf te redden. Alexander Baljakin stond tot het middenspel goed, maar moest Martijn Rentmeester een dam toelaten. Hij kwam uiteindelijk weg met remis.