Succes jeugd Damvereniging VBI op eerste jeugddamdag

Guido Janssen en Lisa Aleven groepswinnaars

De eerste jeugddamdag van het district Zuid van de Gelderse Dam Bond in dit seizoen werd gehouden in Lent. De jonge dammers van damclub VBI uit Huissen waren daar zeer succesvol. Liefst zeven van de tien spelers gingen met een beker naar huis. De intensieve begeleiding bij de Huissense damclub werpt goede resultaten af.

Lisa Aleven zette haar successen van de afgelopen tijd door. In de tweede groep (naar sterkte) won ze al haar partijen. Sil Spieard maakt het Huissense succes compleet door de tweede plaats voor zich op te eisen. Hij moest alleen voor Lisa het hoofd buigen.
In de C-groep eindigde Rikke Ponger op de tweede plaats. Hij moest twee remises toestaan en daarmee kwam hij een punt tekort voor de eindoverwinning. Daymian van Sommeren behaalde een fraaie derde plaats. In de D-groep waren er geen successen weggelegd voor Tessa Aleven en Luka Wissink, die tevoren bij het persoonlijk kampioenschap van Lingewaard hadden geschitterd.
Sem Derksen deed het onverwacht goed in de E-groep. Hij won vijf partijen op rij en kon in de zesde partij remise afdwingen tegen de latere groepswinnaar. In de laatste ronde kwam hij (in een gewonnen stand) niet verder dan remise, waardoor hij de tweede plaats bezette. Niek Knuiman speelde ook verdienstelijk, maar viel met zeven punten uit zeven wedstrijden net buiten de prijzen.
De F-groep was een prooi voor de VBI-dammers. Guido Janssen speelde heel sterk en won overtuigend al zijn partijen. Verrassend was de tweede plaats voor de nog zeer jeugdige Todor Wissink. Todor ontwikkelt zich de laatste tijd bijzonder goed en is waarschijnlijk een belofte voor de toekomst.