Drieluik en Marang winnen JeurissenJanssen schooldamkampioenschap

Het JeurissenJanssen schooldamkampioenschap van de gemeente Lingewaard is dit jaar weer heel succesvol verlopen. Maar liefst 11 basisscholen hadden met één of meer teams ingeschreven. Nadat vorige week het persoonlijk kampioenschap werd verspeeld kwamen woensdag 21 november de teams in het strijdperk.

071121schooldammen.gif Bij de onderbouw (t/m groep 6) kwam het eerste viertal van Marang als beste uit de bus. Het team bleek te sterk voor alle andere tegenstanders en scoorde in totaal 14 punten. De tweede plaats werd opgeëist door de Jozefschool uit Huissen. De strijd om de derde plaats was tot het eind toe spannend. Na de laatste ronde hadden Marang 2 en Drieluik 1 uit Huissen elk zeven punten gescoord. Ook de vergelijking van de behaalde bordpunten bracht geen oplossing. Er moest dus een beslissingswedstrijd worden gespeeld. Deze werd met 5-3 gewonnen door het Drieluik. Alle teams in de finale aangevuld met drie teams uit de voorrondes plaatsten zich voor de finale van het schooldamtoernooi van het district Zuid van de Gelderse Dambond. Daarna volgen bij een goed resultaat nog de Gelderse finales en daar bestaat weer de mogelijkheid tot plaatsing voor de Nationale kampioenschappen.

jeurissenjanssen.gif Bij de Bovenbouw (groep 7 en 8) was de strijd om het kampioenschap veel spannender. Vanaf ronde drie stond Drieluik 1 met één punt voorsprong op Merlijn uit Doornenburg bovenaan. Tegen elkaar werd gelijk gespeeld en alle overige wedstrijden wonnen beide teams, zodat Drieluik 1 met 13 punten uit zeven wedstrijden kampioen werd. Merlijn kwam op 12 punten en Marang 2 werd met negen punten derde.
Bij de bovenbouw plaatsten zich zeven teams voor de finale van het district Zuid van de Gelderse Dambond.
Al met al was het een leuk toernooi waarbij veel dank is verschuldigd aan de vrijwilligers van de stichting ’t Koelhuis en Damvereniging VBI.