Tessa Aleven tweede van Nederland

Op zaterdag 23 mei werd in Wageningen het NK dammen voor meisjeswelpen gespeeld. Veertien meisjes hadden zich voor deze finale geplaatst en moesten in zeven ronden uitmaken wie zich Nederlands kampioene 2009 mocht noemen.

090523tessa.jpgTessa Aleven van Damvereniging VBI werd vooraf gezien als een kanshebster voor het erepodium. Eerder dit jaar deed ze het al uitstekend als invalster in het NK pupillen, een categorie hoger dus. En vorig jaar was ze al tweede geworden, dus er mocht gehoopt worden op goud.
In de derde ronde trof Tessa de grote favoriet voor de titel, Melanie Voskuil uit Lunteren. Na een zinderende partij dacht Tessa, in een twee om twee stand, dat zij verloren stond en gaf zij het op. Moegestreden als ze was zag ze niet meer dat de stand door een offer naar remise kon worden afgewikkeld.
De volgende rondes moest Tessa hopen op een foutje van Melanie, maar beide speelsters wonnen verder al hun partijen. Met een score van 12 punten uit 7 wedstrijden werd Tessa dus net als in 2008 tweede van Nederland, en opnieuw achter Melanie Voskuil.
Dankzij dit resultaat plaatst zij zich voor het Europees kampioenschap dat in augustus in het Drentse Hijken gespeeld wordt.