Twee Huissenaren naar Cito NK dammen voor pupillen

Het Cito Nederlands Kampioenschap voor pupillen 2006 wordt van 1 tot en met 5 mei gehouden in ’t Koelhuis te Huissen. Organisator is Damvereniging Heijting Huissen in samenwerking met de KNDB.

Van de organiserende vereniging doen twee leden mee. Lotte Aleven wist zich in de halve finale te Tilburg door een vierde plaats rechtstreeks voor de finale te plaatsen. Pepijn van den Brink en Wout Aleven kwamen in de halve finales niet verder dan een goede middenmoot.. DV Heijting Huissen had als organisator echter het recht om een keuzeplaats aan te wijzen. Het onderlinge verschil in prestatie tussen de beide kandidaten was minimaal. Besloten werd tot loting en daarin bleek Pepijn de gelukkige. Jammer voor Wout, die gezien zijn leeftijd het volgend jaar promoveert naar de aspiranten. Zowel Lotte als Pepijn worden in 2006 11 jaar en kunnen nog twee jaar bij de pupillen meedoen.
Het kampioenschap begint op maandag 1 mei met de eerste ronde om 14.00 uur. Op dinsdag t.m. donderdag worden de rondes gespeeld om 10.00 en 14.00 uur. Op vrijdag is de slotronde om 10.00. Om 11.00 zijn er dan demonstraties door Johan Krajenbrink, de nieuwe technisch directeur van DV Heijting Huissen en door eerste tientalspeler en jeugdtrainer  Alex Mathijsen.

De toegang is gratis en toeschouwers zijn van harte welkom. Hoofdsponsor Cito is vooral bekend van de jaarlijkse Citotoets voor kinderen in het laatste leerjaar van het basisonderwijs.