Tweede provinciale team geen kampioen!?

door Leen de Rooij

Het rampscenario heeft zich voltrokken. Alles zag er aanvankelijk nog zo goed uit.

Al spoedig had Jan Segeren een schijf veroverd tegen een vrij zwakke tegenstander. Uiteindelijk moest hij echter remise toestaan. Jacob Reiffers incasseerde echter een nederlaag. Verder kwam niemand van de Huissenaren in gevaar.

Eigenlijk zou ik een overwinning moeten boeken, maar mijn tegenstander ruilde alles af (net als vorig jaar) en mijn voordeel was niet groot genoeg om de beide punten te kunnen pakken. De andere partijen werden allemaal remise en zo gingen we toch nog in de laatste ronde onderuit.

Omdat Lent een verwachte overwinning boekte op Malden 1 en de kans minimaal is dat ze de achterstallige wedstrijd tegen Malden 2 niet gaan winnen, gaat de titel aan onze neus voorbij.

Dit stond eerst op de site:
Kort na het nationale kampioenschap van damvereniging VBI heeft ook een ander damteam een titel binnengehaald. Het zestal dat uitkomt in de Eerste Klasse van Zuid-Gelderland kon al in de voorlaatste ronde het kampioenschap binnenhalen.

Leen de Rooij boekte een gemakkelijke, Jan Segeren een enigszins fortuinlijke en Jos Lamers een zwaarbevochten overwinning. Harry Hendriksen kwam snel remise overeen en Gerard Boogaars wist zijn voordelige stand net niet te verzilveren. Alleen Jacob Reiffers moest een nederlaag incasseren. In een superieure stand verraste zijn tegenstander hem met een combinatie.

Het zestal kenmerkte zich in deze competitie door gelijkmatigheid. Jos Lamers en Leen de Rooij bleven ongeslagen en geen van de andere spelers leed meer dan een nederlaag, waar veel overwinningen tegenover stonden. Het team moest slechts een keer een gelijkspel toestaan. In de laatste ronde tegen het sterke team uit Groesbeek zullen de Huissenaren trachten hun ongeslagen status te handhaven.