Tweede team dendert door

door Geert Berends

In de vierde ronde van de Nationale Competitie trad Damvereniging VBI 2 thuis aan tegen Huizum. De lijn van de vorige rondes werd gewoon doorgetrokken.

De wedstrijd begon prima met gelijke spelen van Jan van Loenen (keurige partij!), Remco Vredenberg (waarschijnlijk een winnende stand, maar het teambelang stond voorop!) en Emiel Leijser (hij trof de altijd taaie Schotanus) tegen qua rating iets betere tegenstanders.

Hierna wist Theo Berends zijn schijf voordeel tegen de oud-sterkste man van Nederland niet te verzilveren. Rob Schrooten trof het niet: in verband met ziekte van de teamleider (in dit geval: teamlijder) schoof hij een aantal borden door en moest tegen de sterkste speler van Huizum. Hij verloor van Rein van der Pal, maar hulde voor de teamspirit!

Invaller Gerard Boogaars (hij is langzaamaan een vaste verschijning in VBI 2!) paste zich moeiteloos aan met een remise tegen Piet Bouma. Een daverend slotakkoord (vier overwinningen!) brachten Damvereniging VBI 2 de terechte en overtuigende zege.

Dirk Joosten bracht zijn tegenstander dusdanig in de problemen dat die in het late middenspel een verliezende voortzetting koos, 7-7. De nestor van de ploeg, Jo Weijman, pakte alle belangrijke velden, liep met twee schijven door naar dam en won gedecideerd, 9-7. Willem Hoek, die aan een zeer goed seizoen bezig is (alles nog gewonnen!), liet zijn tegenstander alle hoeken van het bord zien en won, 11-7.

Marcel Janssen bracht de eindstand op 13-7. Nadat hij zijn tegenstander helemaal weggedrukt had, won hij het eindspel eenvoudig. Damvereniging VBI 2, een prachtig team dit seizoen!