Holthuus en BinnensteBuiten de besten

ONS schooldamkampioenschappen Lingewaard

door Piet Verhaegh

Op de eerste woensdagmiddagen van november werden weer de schooldamkampioenschappen van gemeente Lingewaard gespeeld. ’t Koelhuis in Huissen werd gevuld met diep nadenkende basisscholieren.

Dit jaar was het aantal deelnemende scholen minder dan vorig jaar. Dit was misschien een gevolg van de landelijke schoolacties. Zo ontbraken bijvoorbeeld Sterrenbos en Abacus, vorige jaren vaak de grote winnaars. Desondanks waren het weer spannende middagen. Er werd gestreden om het teamkampioenchap en om de individuele titel.

In het teamtoernooi werd ’t Holthuus kampioen bij de onderbouw. Tweede werd ’t Holthuus team 2 en derde IKC BinnensteBuiten.
Bij de bovenbouw was het minder spannend. IKC BinnensteBuiten team 1 werd ongeslagen kampioen. Tweede werd De Borgwal team 2. Team 1 van De Borgwal wist beslag te leggen op de derde prijs.

Bij het individuele kampioenschap van Lingewaard (onderbouw) bleef het spannend tot en met de laatste ronde . Op een gedeelde eerste plaats eindigden Cas Schaapveld en Diaz van Zwaaij. Cas ging er met de eerste prijs vandoor. Derde werd Lucas de Wildt; na een beslissingspartij met Ize Evers. Ize kreeg als troostprijs een damspel.
Bij de bovenbouw werd Zep van Zwaaij winnaar, zonder verliespunten. Tweede werd Raf Neuhaus; Ruben Kant legde beslag op de derde plaats.