Tweede team goed uit startblokken

door Geert Berends

Damvereniging VBI 2 ging de competitie goed van start met een overtuigende zege op promovendus Harderwijk.

 

Theo Berends wist zijn tegenstander te verschalken met een 3-om-3 doorbraak, waarna Dirk Joosten een prima aanvalspartij bekroonde met een overwinning.

Emiel Leijser stond erg goed, maar zijn tegenstander vond de smalle remiseweg. Remco Vredenberg had in Egbert van Hattem een zeer geroutineerde tegenstander, maar speelde erg sterk en bereikte een keurige remise.

Marcel Janssen speelde een prima partij. Toen zijn tegenstander een onverantwoorde voorpost plaatste werd die schijf vakkundig opgepeuzeld. Daarna was het voor Marcel een koud kunstje om een 2 te noteren.

Jan van Loenen werd verrast door een forcing van de sterkste Harderwijker Niek Kuijvenhoven. Willem Hoek leverde een prima partij af en won gedecideerd. Rob Schrooten speelde een vreemde partij. Eerst stond hij goed, maar plotseling sloeg het om in een erg slechte stand. Rob wikkelde geroutineerd af naar remise.

Ook Jo Weijman speelde een spannende wedstrijd. Na een voor hem nadelige afwikkeling werd de remise vakkundig binnengeroeid. Geert Berends speelde zijn partij secuur naar winst. Daarmee was de 14-6 overwinning een feit!