Sterke start Damvereniging VBI

Door Joop Hendriksen

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen verliep heel succesvol voor Damvereniging VBI. Tegenstander MTB Hoogeveen, in het verleden een niet te onderschatten ploeg, werd met een 15-5 nederlaag naar huis gestuurd.

 

Jos Stokkel was snel klaar met een voor dit niveau zwakke tegenstander. Jasper Lemmen probeerde van alles tegen een volwaardige tegenstander maar kwam niet verder dan remise.

Ook Wouter Ludwig trof een zwakke tegenstander en zette de tweede overwinning op het scorebord. Guntis Valneris, ’s ochtends op tijd teruggekeerd met een derde plaats bij het wereldkampioenschap in Ivoorkust, was nog fit genoeg om een goede tegenstander te verschalken.

Geert van Aalten miste de winst tegen een talentvolle jonge speler en sloot af met remise. Joost Hendriksen was de enige Huissenaar die in de problemen kwam. Uiteindelijk kwam hij met de schrik vrij. Fred de Koning had een mooie partij met wederzijdse aanvalspogingen. Een gelijkwaardige remise was het resultaat.

De tegenstandster van Johan Krajenbrink, ex- wereldkampioen bij de vrouwen, nam geen initiatief maar speelde sterk op remise. Ondanks goed spel kon Johan het beslissende tikje niet uitdelen. Alexander Baljakin trof een goede tegenstander en de partij ging gelijkwaardig op. Na enkele speldenprikjes legde hij een voordelig eindspel op het bord en sloot winnend af.

De tegenstander van Gérard Jansen trapte voortdurend op de rem. Gérard bleef drukken en kwam langzaam in het voordeel. Tegen het einde maakte zijn opponent een klein foutje dat Gérard de overwinning opleverde.