Tweede team houdt stand tegen GDC

In de derde ronde van de nationale competitie scoorde het derde team een sterke onbeslist tegen Gorinchem: 10-10.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Damvereniging VBI 2 scoort gelijkspel in topper

De topper in de eerste klasse C tussen de titelkandidaten Damvereniging VBI 2 en GDC uit Gorinchem eindigde in een 10-10 gelijkspel. De Huissenaren mochten hiermee niet ontevreden zijn.
Dirk Joosten had de pech de sterkste speler van GDC tegenover zich te krijgen. Dirk had geen schijn van kans. Geert Berends trof de andere Gorinchemse topper. Een ingenomen voorpost werd door Geert flink aangepakt. Dit leverde schijfwinst op en uiteindelijk ook de partijwinst. De achterstand was hiermee weer snel gelijk getrokken.
Bas van Engelen kon met een damcombinatie schijfverlies voorkomen. De overgebleven stand was gelijkwaardig, remise. Arno Arends had het lastig tegen zijn jonge tegenstander die over een behoorlijke theoretische kennis bleek te beschikken. Met een leuke combinatie kon Arno zich nog net redden.
Ook Emiel Leijser had het lastig. De remisehaven werd moeizaam binnengevaren. In de partij bij Jo Weijman gebeurde vrij weinig en dus was remise het logische resultaat. Henny van Aalten leek de volle winst te pakken, maar via een schijfoffer kon zijn tegenstander zich nog net redden.

Coen Donders speelde een keurige partij, maar het lukte niet beide punten te pakken. Ralf Veenings kreeg enig voordeel, maar ook hier bleek dit niet voldoende voor de volle winst. Rob Schrooten had veel voordeel gedurende de gehele partij. In de tijdnoodfase kantelde de partij echter en moest Rob nog alle zeilen bijzetten om het tiende punt binnen te halen.