Tweede team koploper af

Het tweede team van Damvereniging VBI verspeelde tegen concurrent PSV Dammen de koppositie: 9-11.

Animaties Animaties
Animaties Animaties
(Partij Geert Berends niet compleet.)

Het tweede team van damvereniging Huissen leed zaterdag zijn eerste nederlaag en gaf daarmee gelijk de koppositie uit handen. De Huissenaren vergaten tegen PSV uit Eindhoven de kansen te benutten.

Dirk Joosten speelde een prima partij en met remise mocht Dirk tevreden zijn. Bas van Engelen leek op de winst af te stevenen. Bas is echter niet in vorm en in plaats van twee punten kon een nul genoteerd worden.
Ook Coen Donders speelde keurig remise tegen een sterke tegenstander. Jo Weijman verzuimde in tijdnood schijf- en partijwinst, een kostbaar puntverlies naar later bleek. De partij van Emiel Leijser leverde geen winnaar op.
Joppe Lemmen bracht de partijen weer op gelijke hoogte, zijn tegenstander kwam er niet aan te pas. Rob Schrooten had een lastige tegenstander die een punt genoeg vond. Rob kon helaas geen potten breken. Geert Berends dacht de winst binnen bereik te hebben, maar hij zag een zetje over het hoofd en kon de punten inleveren.
De stand werd opnieuw gelijk door Arno Arends die met een verrassend zetje de buit binnen haalde. Ralf Veenings had de zware taak meervoudig WK-deelnemer, Yuri Lagoda op remise te houden.  Ralf kwam heel ver, maar de Oekraïner was helaas te sterk.
Met nog twee ronden te gaan staan de Huissenaren gelijk met Gorinchem. Het aantal bordpunten ligt echter lager, zodat her veroveren van de titel is niet meer in eigen handen is.