Damvereniging VBI schakelt concurrent uit

Damvereniging VBI won gemakkelijk van concurrent Orfam Telecom Twente: 7-13.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI na winst vrijwel zeker van nacompetitie

Na het teleurstellend verlies tegen Witte van Moort veerde Damvereniging VBI weer op door een sterke 7-13 overwinning op medekoploper Orfam Telecom Twente. De Huissenaren hebben alle vooruitzichten op de nacompetitie. Zoals de zaken nu staan lijkt een barrage tussen drie teams het meest logische slot van de competitie in de ereklasse.

Behalve Damvereniging VBI zijn het ook Van Stigt Thans en Witte van Moort die de kansen in eigen hand hebben. Damvereniging VBI heeft het lichtste programma tegen hekkensluiter Amsterdam en de nummer 10 van de ranglijst PWG ‘s-Gravenpolder. Uiteraard dient er ook in die wedstrijden scherp gemanoeuvreerd te worden, maar twee keer winnen moet zonder meer mogelijk zijn.

090131hendriksenvanhattem.jpgHet Huissense team begon al goed door twee overwinningen van Jasper Lemmen en Pim Meurs. Twente kwam nog even terug in de wedstrijd doordat Peter Hoogteijling verloor, maar daarna werden winstpartijen geboekt door Joost Hendriksen, Alexander Baljakin en Gérard Jansen. Het verlies van Fred de Koning mocht de Huissense euforie niet temperen. Guntis Valneris boekte zijn eerste remise na acht overwinningen en ook Johan Krajenbrink en Geert van Aalten deelden de punten met hun tegenstander.