Tweede team naar bekerfinale!

Jan van der Zwan-cup (GDB-beker)
Damvereniging VBI 2 – DIOS Achterhoek

(door Emiel Leijser)

Donderdag 12 mei speelde het tweede team van DV VBI Huissen in de halve finale voor de Jan van der Zwan cup tegen DIOS Achterhoek. DIOS was met vier sterke spelers aanwezig, waaronder Marcel Knipper hun topper. Aan bord 1 wist Willem Hoek echter Knipper te bedwingen.

Willem verloor door een combinatie weliswaar een schijf, maar uit de ogenschijnlijk hopeloze stand wist Willem, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft, nog op te staan. Remise was het gevolg.
Emiel Leijser moest tegen Han Seinhorst alle zeilen bijzetten. Het aanvalletje van Emiel werd vakkundig door Seinhorst aangepakt. Gelukkig voor Emiel was zijn dure doorbraak nog net remise. Overigens miste Emiel in het middenspel een winnende slagzet.

Jan van Loenen speelde uitstekend tegen Frits Zegelink, maar kon zijn voordeel niet omzetten in winst. Ook Jo Weijman verlengde zijn uitstekende seizoen, maar zijn centrumaanval tegen Theo Stoverinck gaf onvoldoende voordeel voor de winst. Daarbij ging Jo nog wel even door het oog van de naald, omdat zijn tegenstander een combinatie miste.

Na de vier remises volgde een sneldamwedstrijd. Hierbij combineerde Willem Hoek tegen Knipper snel naar winst, waardoor we tegen DIOS ‘adios’ konden zeggen. Met een dosis geluk en inzet werd de finale, net als in het seizoen 2005, bereikt. Toen werd de beker binnengehaald, maar dat wordt nu een haast onmogelijk opgave, omdat de tegenstander op 19 mei a.s. Hordijk & Hordijk Culemborg is, het team dat eerder Damvereniging VBI 1 uitschakelde.