Damvereniging VBI nipt naar tweede ronde KNDB-beker

De eerste ronde van de KNDB-beker bracht de nodige spanning te weeg in ’t Koelhuis. Damvereniging VBI was huizenhoog favoriet voor de titel van poulewinnaar en promotie naar de tweede ronde. 

De mede-kandidaten Zoranet Zwolle, Huizum en Het Noorden leken op voorhand samen uit te moeten maken wie er als tweede naar de volgende ronde mocht. De eerste wedstrijd in de poule zorgde er meteen voor dat de spanning hoog opliep. In de wedstrijd tegen Huizum boekten Gérard Jansen en Geert Berends een verliespartij. Dat kon niet gecompenseerd worden door de winstpartij van Geert van Aalten en de remise van Peter Hoogteijling.

Het herstel kwam in de tweede ronde tegen Het Noorden Zwolle. Ook nu scoorde Geert van Aalten een winstpartij. De remises van Gérard Jansen, Geert Berends en Peter Hoogteijling brachten de noodzakelijke vijf punten op het scorebord. Het gelijke spel van Huizum en Zoranet Zwolle verdeelde  de concurrentie.

In de laatste ronde moest Damvereniging VBI van Zoranet winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Deze keer zorgde Peter Hoogteijling voor de winstpartij en speelde Geert van Aalten,, Gérard Jansen en Geert Berends remise. Doordat Huizum onderuitging tegen Het Noorden konden  de Huissenaren zich uiteindelijk poulewinnaar noemen. Geert van Aalten was de trotse topscorer in de poule.

Op 4 juni wordt de volgende ronde gespeeld. Oopnieuw wordt het deelnemersveld verdeeld in poules van vier en de twee hoogst geklasseerde teams gaan door naar de finaleronde op 11 juni.