Tweede team onderuit in topper

In de zevende ronde van de nationale competitie verloor het tweede team van concurrent DEZ: 8-12.
Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Damvereniging VBI 2  verliest strijd om koppositie
door Rob Schrooten

Het tweede team van damvereniging VBI is er niet in geslaagd de koppositie in de eerste klasse C over te nemen. Tegen concurrent Denk en Zet uit Hardinxveld Giessendam werd met 12 – 8 verloren.

061209hennyvanaalten.gif De tegenstander van Henny van Aalten, Peter de Hek, zat duidelijk voor een punt. Remise was ook vlot het resultaat.
Henk Kemperman had tegen C. Brandwijk een voordelige stand. Een misrekening kostte Henk nog bijna de partij. Gelukkig werd het nog net remise.
Remco Vredenberg is duidelijk uit vorm. In de opening kwam Remco tegen Ad de Hek simpel een schijf achter. Ook diverse remisemogelijkheden liet Remco onbenut.
Invaller Mark Kemperman speelde tegen de sterkste tegenspeler Wim Kalis. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht.
Emiel Leijser leek de stand tegen Pieter Trapman weer gelijk te trekken. In het middenspel verzuimde Emiel simpel schijfwinst en in het eindspel sloeg de damblindheid toe en gaf Emiel de winst nog uit handen.
Tussenstand 4 – 6
Rob Schrooten had veel voordeel tegen Jos van der Wielen. Een verkeerde berekening van Rob leverde Van der Wielen een dam op. Gelukkig was dit niet voldoende voor twee punten. Remise.
Jo Weijman had een lastige partij tegen E. Stam. In het eindspel had Jo het nodige geluk. Zijn tegenstander verzuimde de winst te pakken.
Theo Willemsen had een prima stand tegen Peter van Noordennen. In de tijdnoodfase begon Theo te klungelen. Van Noordennen wist hier wel raad mee.
Coen Donders had een stevige aanval op het bord tegen Wim Huisman. De winst leek binnen handbereik, maar helaas kon Coen deze niet vinden.
Arno Arends speelde prima, doch voorzichtig tegen de sterke Peter Hartog. In de problemen is Arno niet geweest. Eindstand 8 – 12.
Na zeven ronden staat VBI 2 op een derde plaats. Mogelijkheden op promotie zijn nog steeds aanwezig, maar dan zal in ieder geval tegen concurrent PSV Eindhoven in januari gewonnen moeten worden.