Tweede team redt het niet tegen Damlust

Het tweede team slaagde er niet in de promotiewedstrijd tegen Damlust uit Gouda te winnen: 8-12.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 2 mist promotie

Voor de promotiewedstrijd om een plaats in de nationale hoofdklasse moest het tweede team van Damvereniging VBI aantreden tegen Damlust uit Gouda. Voor het Huissense team, dat op de derde plaats geëindigd was in de eerste klasse C, bleek de op drie na onderste club uit de hoofdklasse B een te zware opgave.
Dat het een loodzware wedstrijd zou worden was van tevoren bekend. Toen echter de Goudse ploeg zonder hun kopman, internationaal grootmeester en oud-nationaal kampioen Erno Prosman, opkwam, gloorde nog enige hoop.
080308damverenigingvbi2.gifHenk Kemperman begon met een verliespartij. Daarna voegden Dirk Joosten, Coen Donders, Ton Berends, Theo Willemsen en Willem Hoek remises aan de stand toe. Vervolgens moesten de Huissenaren de tweede nul incasseren door verlies van Bas van Engelen. Volgens de insiders was de wedstrijd toen eigenlijk al een gelopen race. Kopman Geert Berends speelde weliswaar remise, maar Jo Weijman moest het onderspit delven. Rob Schrooten redde tenslotte de eer voor zijn team door de laatste partij van de dag en van deze competitie te winnen. De einduitslag werd zodoende bepaald op 8-12 in het voordeel van Damlust.