Tweede team toont vechtlust

door Geert Berends

Damvereniging VBI 2 won van het Noorden door in de laatste 4 partijen een 4-8 achterstand om te buigen in een 11-9 overwinning!

Uitslagen en standen via Toernooibase

 

Na remises van Jan van Loenen en Remco Vredenberg verloor Emiel Leijser. Hierna speelde Dirk Joosten een prima wedstrijd tegen de landelijk topscorer van vorig seizoen. Na een mooie aanvalspartij kon Dirk net niet winnen.

Gerard Boogaars trof het niet met de ervaren Jan van Meggelen als tegenstander. Na een mindere zet van Gerard kwam zijn tegenstander met een slim plan, wat resulteerde in schijf- en partijwinst. Na remise van Geert Berends was het Noorden er bijna.

Alleen: toen kwam de vechtersmentaliteit van het tweede team weer naar boven. Willem Hoek gaf Tamar Visser damles en won gedecideerd. Rob Schrooten stond de hele partij lastig, maar won met een lichte combinatie. Nadat Jo Weijman een mooie remise (lastige stand!) speelde, won ‘opa’ (koosnaampje) Theo Berends in een lastig eindspel. Hij bleef rustig en speelde zijn tegenstander vakkundig naar een nederlaag.

Een echte vechtoverwinning van Damvereniging VBI 2!