Damvereniging VBI op kop na forse overwinning

door Joop Hendriksen

In de tweede ronde van de Nationale Competitie trad Damvereniging VBI aan tegen Damlust Gouda, het vorige seizoen een sterke middenmoter.

Uitslagen en standen via Toernooibase

 

Jos Stokkel trof in zijn tegenstander een gewillig slachtoffer dat in het begin al een forse fout maakte. Hij maakte de partij vakkundig af. Geert van Aalten herstelde zich van een fout en kwam uiteindelijk op een gelijkwaardige remise uit. Johan Krajenbrink trof een volstrekt gelijkwaardige tegenstander met een voorspelbare remise tot resultaat.

Joost Hendriksen vergrootte de voorsprong toen zijn tegenstander in een vrij rustige partij op het einde in de fout ging. Wouter Ludwig ging in de aanval en hij leek ook het betere spel te hebben. Hij kon niet doorzetten en berustte in remise. Jasper Lemmen zette een mooie aanvalspartij op. Hij bezette de belangrijke velden en bouwde uit tot winst.

Fred de Koning had zijn handen vol aan zijn tegenstander. Na een foutje in het middenspel moest hij alle zeilen bijzetten om remise te maken. Guntis Valneris had licht voordeel tegen een sterke tegenstander. Die maakte een van zijn zeldzame fouten in het eindspel en Guntis kon de Huissense voorsprong vergroten.

Gérard Jansen stond in zijn partij goed. Pas toen zijn tegenstander in het eindspel een fout maakte kon Gérard zijn voordeel verzilveren. Alexander Baljakin speelde een slimme partij en kreeg een schijf meer in het eindspel. Het bleek niet genoeg voor de overwinning.

Na de 15-5 overwinning neemt Damvereniging VBI de koppositie in door een hoger saldo aan bordpunten.