Tweede winstpartij Fleur op het WK!

door Joop Hendriksen

Dinsdag 2 oktober was de enige dag dat op het vrouwen-wk er 2 rondes op 1 dag gespeeld werden. Voor Fleur stonden de Amerikaanse Galina Petukhova en de Lithouwse Myja Plestyte op het programma.

Na 4 rondes stond Fleur op 5 punten en haar eerste tegenstander had alles nog verloren. Reden voor Fleur om op zoek te gaan naar de winst. Alleen om te winnen bij dammen moet de tegenstander een fout maken, en de Amerikaanse wist de hele partij de remise binnen schootsafstand te houden. Helaas voor Fleur betekende de puntendeling het eerste punt voor haar tegenstander dit toernooi.

’s Middags (bij “ons” was dit al in de late uurtjes) liet Fleur zien dat Litouwse tegenstanders haar wel liggen. Waar de Huissense in de eerste ronde al Rita Packauskaite wist te verslaan waren nu de punten weer voor Fleur.

Na goede remises tegen Heike Verheul en Vitalia Doumesh staat Fleur daarom nu met een score van 8 punten uit 6 wedstrijden op een gedeelde 3e plek, 1 punt achter koploopster Viktoriya Motrichko uit Oekraïne. Na de rustdag vervolgt Fleur het WK tegen de Nederlandse jeugdspeelster Lisa Scholtens, en in de dagen er na volgen 3 grootmeesters, dus het worden spannende dagen!