WK mooie leerschool voor Fleur

door Willem Hoek

Van 28 september tot en met 13 oktober wordt op Curaçao het WK dammen voor vrouwen gespeeld. De 16-jarige Huissense Fleur Kruysmulder is één van de Nederlandse afgevaardigden en wist in haar eerste 6 partijen een score van liefst 8 punten te vergaren. De 5 daaropvolgende tegenstanders waren van een iets hoger kaliber.

In ronde 7 trof Fleur haar eeuwige rivale Lisa Scholtens. Waar Fleur de afgelopen onderlinge confrontaties naar zich toe wist te trekken was het deze keer Lisa die Fleur haar eerste nederlaag op een WK op het hoogste leeftijdsniveau wist toe te brengen. De dagen er na volgen 3 grootmeesteressen. Tegen oud wereldkampioene Natalia Sadowska uit Polen wist Fleur een knappe remise te behalen, maar tegen Darya Tkachenko, op voorhand één van de titelkandidaten, kwam Fleur in een gevaarlijke stand met beiden één dam terecht en was haar opponent haar te sluw af.

De dagen er na volgen de Oekaïense Olga Baltazhy en Yuliia Makarenkova. Beide partijen zette Fleur degelijk op en kwam ze tegen de respectievelijk grootmeester en meester tot een goede puntendeling. Daardoor staat ze na 11 wedstrijden op 11 punten, wat in dit deelnemersveld natuurlijk een fantastisch debuut is! De laatste 4 wedstrijden worden de komende dagen gespeeld, en Fleur moet onder andere nog tegen koploopster Viktoriya Motrichko, dus dat beloven spannende wedstrijden te worden.