Tweekamp jeugddamclubs Univ

door Leen de Rooij 

De tweekamp tussen de jeugdafdelingen van damvereniging VBI uit Huissen en Univé CTD uit Arnhem eindigde voor beide partijen bevredigend. Natuurlijk was iedereen nieuwsgierig naar de krachtsverhoudingen. Beide clubs krijgen les van dezelfde trainer en beide hebben ongeveer hetzelfde niveau. Ook de grootte van de beide jeugdafdelingen is ongeveer gelijk al kan VBI bogen op een langere traditie. Er wordt zeer geconcentreerd gespeeld en dat is op het niveau van welpen en pupillen veelbelovend.

In de eerste wedstrijd was de jeugd uit Huissen beduidend sterker. De tweedejaars leerlingen uit Arnhem wisten de schade nog enigszins te beperken (9-5), maar de beginnersgroep haalde flink uit en boekte zelfs een 17-3 overwinning. De Arnhemmers toonden zich allerminst aangeslagen. In de tweede wedstrijd boekte de jeugd van Univé de ene overwinning na de andere. Nu werd bij de tweedejaars dammers een 8-6 overwinning geboekt, terwijl de ontmoeting bij de beginners met 13-7 in het voordeel van Arnhem eindigde.

In totaal werd de wedstrijd dus gewonnen door de Huissense jeugd met een score van 39-29. Omdat beide teams een wedstrijd wonnen konden alle kinderen en de trainer tevreden zijn.

Bij VBI was Jeroen Visser de enige die beide wedstrijden wist te winnen. Er waren vier spelers met 3 punten: Bart Janssen, Joep van Geelen, Sil Spieard en Quint van Onna.

Univé CTD telde drie spelers met de maximale score; Hugo Korsten, Marvin Schaaf en Britt van Dijken, waarbij vooral het sterke spel van Britt opviel. Richard Verhoeven haalde 3 punten. De goede verstandhouding tussen beide verenigingen wordt onderstreept door het feit dat beide teams gastspelers van elkaar aan de onderlinge competities laten deelnemen.