Welpen Damvereniging VBI plaatsen zich voor finale van Nederland

door Jo Weijman 

Zaterdag 14 april werden de halve finales dammen voor NK welpen van Nederland gespeeld. In Tilburg speelden vijf Huissense welpen. Twee Huissense jeugdspelers, Lisa Aleven en Sil Spieard, wisten zich te plaatsen voor de finale op 26 mei in Wageningen.

Na acht ronden waren de eerste vier van de ranglijst al zeker en was het om plaats vijf nog spannend. De halve finale in Tilburg werd gewonnen door Martijn van IJzendoorn, die zich ook al voor de pupillenfinale van Nederland in Huissen geplaatst had. Martijn behaalde zestien punten uit negen wedstrijden. Freek van Stijn uit Culemborg werd tweede met vijftien punten en Sil Spieard uit Huissen werd derde met veertien punten. Het enige meisje in deze halve finale, Lisa Aleven uit Huissen, werd vierde met dertien punten. Justin Simons uit Arnhem, die op de donderdagavonden bij Huissen traint, werd uitstekend vijfde en daarmee de laatste die zich voor de finale plaatste.

Nick van Weij uit Arnhem en Daymian van Sommeren uit Angeren deden lang mee voor plaatsing, maar eindigden met acht punten op een gedeelde achtste plaats. Rikke Ponger deed het uitstekend na een jaar afwezigheid en werd dertiende met zes punten. Het resultaat van Pier Tabak (uit Doornenburg en lid van Damvereniging VBI) is fantastisch. Na voor het eerst les in oktober 2006 gekregen te hebben, nu al in de halve finale van Nederland en gedeeld veertiende worden met vier punten (en waar het er net zo gemakkelijk acht hadden kunnen zijn) is veelbelovend te noemen. Dit is weer een mooie stimulans voor de jeugdafdeling van Damvereniging VBI te Huissen.