Verlies voor vierde team Damvereniging VBI

Donderdag 7 december j.l. heeft het vierde team van damvereniging VBI een geheel onnodige nederlaag geleden. In de eerste klasse van de Gelderse Dambond.  In Wamel werd tegen Slagvaardig met 9-7 verloren. Er had meer in gezeten voor de Huissenaren maar een slordige afwerking stond een overwinning in de weg.

Na een lange damavond was het Jan Bouwmeister die voor het eerste Huissense punt zorgde. In zijn partij tegen R. van Rossum had Jan een positioneel overwicht maar kon dit net niet in winst omzetten (1-1).
061207ralfveenings.gif Vervolgens haalde Ralf Veenings de eerste, en naar later bleek enige overwinning binnen. In zijn partij tegen de zeer snel spelende R. Fintelman vlogen de schijven in rap tempo van het bord. In het late middenspel maakte Fintelman in een lastige stand een blunder en kon enige zetten later opgeven (1-3).
Coen Donders speelde tegen S. van Vlaanderen een vrij rustige partij. Hij stond de hele partij iets makkelijker maar dit was niet genoeg om echt grote kansen te creëren. De partij eindigde in een gelijkwaardige remise (2-4).
Aan bord 7 kreeg Huissen de eerste nederlaag te verwerken. Bart Leijser speelde tegen H. Verploegen op de voor hem karakteristieke aanvallende wijze, maar ‘zijn’ kerkhofschijf verdween spoedig weer van het bord. In een verder gelijkopgaand duel maakte Bart vervolgens een blunder van formaat door in een 1 om 2 te lopen (4-4).
Ondanks deze nederlaag boden de overige partijen nog voldoende perspectief om met een overwinning huiswaarts te keren. Harry Hendriksen speelde een goede partij en forceerde schijfwinst tegen C. den Otter. Partijwinst zou de bekroning zijn geweest maar Harry zag spoken en verspeelde een zeker lijkende winst (5-5)
Geert  Boogaars had tegen D. Gijsbers een groot deel van de partij makkelijker spel maar echt verontrusten kon hij zijn tegenstander niet. In het eindspel moest zijn tegenstander nog wel een schijf offeren maar helaas voor Geert was dit meteen remise (6-6).
Remco Vredenberg speelde een sterke, aanvallende partij tegen H. Bracht en bereikte waarschijnlijk een gewonnen stand. Hij overzag echter een offer waardoor zijn tegenstander met remise kon ontsnappen (7-7).
Als laatste was Theo Willemsen bezig. Na een rustige opening kreeg Theo in het middenspel een lastige stand.  Een misrekening van zijn kant zorgde vervolgens voor groot nadeel. Zijn tegenstander A. Janssen buitte dit voordeel vervolgens goed uit en won verdiend. Hiermee werd de einduitslag bepaald op 9-7 in het voordeel van Slagvaardig.