Verslag achtste ronde Cito NK pupillen 2006

Rik Verboon houdt het hoofd koel
0605026.gif
Donderdagavond: zaalvoetballen. Ook de meiden deden mee.
0605027.gif
Jan Peter houdt het doel schoon.
0605002.gif
Vader en zoon Prins. ‘Keep on smiling’.

Er moest vandaag bovenin het klassement gewonnen worden voor een plaats op het erepodium.

060505008.gif
Martijn de Leeuw is de eerste die toeslaat. Op de tiende zet al maakt Vicky Andriessen een grote fout. Een elementaire combinatie naar dam volgt. De dam wordt uiteindelijk afgenomen met twee schijven verlies. De overwinning levert Martijn natuurlijk geen enkel probleem op.

060505009.gif
Vervolgens wint Heike Verheul door een grote fout van Ricardo Prins een schijf en wint ook probleemloos.

0605007.gif
En dan Rik Verboon. Hij moet nu winnen! En dat lukt uiteindelijk. In het late middenspel gaat Maarten de With in de fout en verliest een schijf. Rik houdt het hoofd koel en wikkelt af naar de winst en is daarmee de nieuwe kampioen van Nederland.

0605010.gif
Thijs van den Broek speelt een lange partij tegen Geoffrey de la Fonteyne. Hij heeft nog weinig bereikt totdat Geoffrey ten onrechte afwikkelt naar een slecht eindspel. En dat is Thijs zijn specialiteit. Met geduld en kennis van zaken weet hij het overmachtseindspel te winnen.

Ook op de andere borden wordt in de laatste ronde fel gestreden.

De partij tussen Michiel Torn en Arwin Lammers gaat gelijk op totdat Michiel een grote fout maakt. Arwin Lammers combineert met een kleintje naar dam. De afwerking kost hem nog wel vijftig zetten!

De enige remise in de laatste ronde valt in de partij Thijs Alderliesten-Jos Plijter. Het evenwicht wordt de hele partij geen moment verbroken en een gelijkwaardige remise is het logische resultaat.

Jan Peter Visser en Lotte Aleven spelen een rustige partij. Maar dan let Lotte, geheel tegen haar gewoonte in, even niet op en verliest eenvoudig een schijf. Jan Peter speelt vervolgens feilloos en wint verdient.

Ook Yael Samanter overziet een eenvoudige afwikkeling en komt een schijf achter. Conall Sleutel laat zijn tegenstander vervolgens geen enkele kans en sluit het toernooi met een overwinning af.

En ook Huissenaar Pepijn van den Brink wint in de laatste ronde. Met een ietwat verrassende één-om-twee verschalkt hij Wilco van Beest. In de afwerking maakt hij deze keer gelukkig geen fouten.