Verslag derde ronde Cito NK pupillen 2006

Bekwame partijopzet, maar die blunders…

P1090562.gif
Pepijn van den Brink tegen Lotte Aleven
P1090566.gif
Thijs van den Broek
P1090570.gif
Jan Peter Visser – Martijn de Leeuw
P1090571.gif
Geoffrey de la Fonteyne – Michiel Torn
P1090572.gif
Rik Verboon – Yael Samanter

De derde ronde werd ontsierd door een aantal blunders in het eindspel. Veel partijen werden bekwaam opgezet, maar de vermoeidheid speelde in deze tweede ronde van de dag de spelers parten.

Favoriet Rik Verboon boekte de snelste overwinning. Hij forceerde een opsluiting en haalde dam door een bekende manoeuvre.

P1090576.gif
Ricardo bouwde zijn rechtervleugel ongelukkig op. Thijs van den Broek leek gemakkelijk te gaan winnen. Hij kwam liefst twee schijven voor, maar door een afgrijselijke blunder op het eind was het op slag remise.

De partij tussen Jos Plijter en Vicky Andriessen kabbelde probleemloos voort, totdat Vicky een verkeerde keus maakte. Er was nog een ernstige fout van Vicky in het eindspel nodig om Jos de beide punten te bezorgen.

Martijn de Leeuw kwam tegen Jan Peter Visser door een 3 om 3 gemakkelijk op dam. Na damvangst stond hij een schijf voor. Martijn besloot de partij met een leuke hielslag.

Heike Verheul zette in haar partij tegen Thijs Alderliesten een sterke halve hekstelling op het bord. Toen ze een goede mogelijkheid verzuimde, nam Thijs een dure maar toch kansrijke doorbraak naar dam. Thijs maakte echter een ernstige fout, liet onnodig zijn dam afnemen en kwam in een verloren stand terecht.

De partij tussen Geoffrey de la Fonteyne en Michiel Torn kende een wisselend beeld. De opening was duidelijk voor Geoffrey, maar plotseling keerden de kansen. Geoffrey moest een schijf offeren en Michiel stond totaal gewonnen. Door een onverwachte dreiging kon Geoffrey toch nog afwikkelen naar een 3 om 1- remise-eindspel.

P1090573.gif
Maarten de With en Wilco van Beest hadden vredelievende bedoelingen. Er werden veel vereenvoudigende afruilen genomen en remise was het logische resultaat.

Conall Sleutel bouwde zijn positie beter op dan Arwin Lammers. Hij forceerde schijfwinst en maakte het daarna foutloos af.

De partij tussen de Huissense clubgenoten Lotte Aleven en Pepijn van den Brink leek ook in een puntendeling te eindigen. Pas in een dunne stand kreeg Lotte licht voordeel. Er was een ernstige fout van Pepijn voor nodig om Lotte de beide punten te bezorgen.