Verslag vierde ronde Cito NK pupillen 2006

Mooie overwinning Jan Peter Visser
Indrukken van buiten de speelzaal

P1090601.gif
Er is volop gelegenheid tot ontspanning.

P1090612.gif
Analyse na de partij.

De gezamenlijke lunch tussen twee ronden wordt gebruikt in ’t Koelhuis.
P1090616.gif

P1090617.gif

P1090621.gif

P1090616.gif

P1090615.gif
Arbitster Marjoleine Geurts helpt Wilco van Beest met het bijwerken van de notatie.

Vier spelers gingen na drie rondes aan de leiding en twee sterke spelers stonden op een punt achterstand. De koplopers speelden tegen elkaar.

P1090600.gif
Martijn de Leeuw boekte een goede positionele overwinning op Ricardo Prins. Een sterke voorpost garandeerde de winst.

Thijs van den Broek had tegen Jos Plijter weinig bereikt, maar hij won door een leuke combinatie.

P1090599.gif
De achtervolgers maakten geen fout. Rik Verboon kreeg aanvankelijk tegen Conall Sleutel weinig houvast, maar door een grote fout van Conall kreeg de partij een vroegtijdig einde.

P1090598.gif
Michiel Torns verre voorpost was ten dode opgeschreven, maar het einde werd verhaast, toen Heike Verheul een twee om drie kon nemen.

P1090597.gif
Lotte Aleven nam tegen Geoffrey de la Fonteyne een combinatie die haar schijfwinst opleverde. Ze kon de weg naar winst niet vinden en nam ten onrechte een 3 om 3 afruil. Daarna was het meteen remise.

Yael Samanter kon een verre voorpost van Vicky Andriessen gemakkelijk oppeuzelen. In het middenspel kreeg Heike zoveel compensatie dat Yael zijn toevlucht zocht tot een remiseaanbod.

Maarten de With had al een betere positie bereikt tegen Thijs Alderliesten toen hij schijfwinst nam door een leuke combinatie. Hij besliste de partij met een mooie drieslag.

Pepijn van den Brink hield Arwin Lammers voortdurend onder druk. In een moeilijke positie moest Arwin een damcombinatie toestaan. Hoewel de overblijvende stand nog niet zo eenvoudig was, maakte Pepijn in de afwerking geen fout. Hij boekte zo zijn eerste overwinning.

De mooiste overwinning in deze ronde kwam op naam van Jan Peter Visser. In zijn partij tegen Wilco van Beest bouwde hij een klein voordeeltje geleidelijk uit. Wilco bood uitstekend tegenstand, maar kon niet verhinderen dat het voordeel van Jan Peter steeds groter werd. Na 65 zetten moest Wilco zijn tegenstander feliciteren, maar ook Wilco mocht terugzien op een goede partij.