Verslag vijfde ronde Cito NK pupillen 2006

(De foto’s volgen later.)

Rik Verboon, die slechts een punt achterstond op de koplopers, had geen moeite om in het spoor te blijven. Ricardo Prins maakte al spoedig een grote fout. Met een vijfklapper maakte Rik een einde aan de strijd en schaarde zich bij de koplopers.

De beide koplopers Thijs van den Broek en Martijn de Leeuw speelden een boeiende partij. Thijs nam een interessante afruil, maar speelde daarmee toch zijn tegenstander in de kaart. Martijn nam het initiatief en kreeg de betere stand. Met een leuk offer wist Thijs het evenwicht voldoende te herstellen. Remise was het resultaat van dit hoogstaande duel.

Michiel Torn won van Vicky Andriessen, nadat Vicky in een mindere stand een foutieve combinatie had genomen.
Er gebeurden rare dingen in de partij tussen Yael Samanter en Wilco van Beest. Na een grote fout van Yael kwam Wilco op dam. Op zijn beurt raakte Wilco het spoor bijster. Door een vreselijke fout raakte hij zijn dam kwijt. Yael kwam een schijf voor en maakte toen geen fout meer.

De Huissense speelster Lotte Aleven kwam in haar partij tegen Maarten de With met voordeel uit de opening. Later vervlakte de partij en was remise de terechte uitslag.

Heike Verheul voegde zich bij de koplopers door een mooie positionele overwinning op Jan Peter Visser. Jan Peter hield de hele partij last van een onontwikkelde lange vleugel. Heike buitte haar voordeel bekwaam uit.

Pepijn van den Brink kan zijn draai niet vinden. Na eerder op de dag een mooie overwinning te hebben geboekt, leek hij weer de beide punten binnen te halen. Hij haalde tegen Conall Sleutel simpel schijfwinst. Pepijn wilde vervolgens te veel. Een aanvalsschijf die ingedekt stond, ging verloren en Pepijn hield een mindere stand over. Ook een andere schijf ging verloren. Conall maakte een eind aan de partij met een leuke forcing.

Arwin Lammers ondervond tegen Thijs Alderliesten veel hinder van een hangende schijf op 11. Arwin vond een ingenieuze oplossing om vrijwel gelijk spel te bereiken. De partij werd remise.

Geoffrey de la Fontaine had lange tijd enig nadeel tegen Jos Plijter. Door een 3 om 2 dreigde Geoffrey door te breken. Jos moest een schijf terug offeren, maar Geoffrey hield de betere stand. Toch was er een grote blunder van Jos nodig om Geoffrey de beide punten te kunnen bezorgen.