Vierde team ten onder tegen Slijk Ewijk

door Remco Vredenberg

Op vrijdag 2 december moest het vierde van Heijting Huissen spelen tegen het taaie Slijk Ewijk. Gezien de stand op de ranglijst zouden de Huissenaren voor hun vijfde overwinning op rij kunnen gaan, helaas stuitte het tegen het taaie spel van de routiniers.

Bart Peters kon de goede lijn van zijn vorige partijen niet handhaven. In een partij waarin Bart vooral gedwongen, maar ook vrijwillig, naar de rand ging, kon hij met als oorzaak geen controle al vrij snel opgeven.

Ralf maakt op damgebied dit jaar een moeilijk seizoen door. Voor het tweede speelt hij niet, in de onderlinge staat hij op de een na laatste plek en in eerste klasse zuid kan hij zijn echte kwaliteiten ook niet realiseren. Hij speelde remise in tegen Bötzel. Opgemerkt moet worden dat dit een erg taaie speler is, maar Ralf maakte weinig klaar en op het eind stond hij na eigen zeggen minder. Ralf had wel de hele partij door het initiatief. Het begon met een Hoogland-aanval. Zijn tegenstander kon hier weinig mee en ruilde de schijf eraf. Daarna verkoos Ralf het plan van beuken op de korte vleugel. Helaas liep dit plan dood en werden de aanvalsschijven slechte schijven.

Theo Willemsen verloor hierna tegen Sander Spaans. Sander staat bekend om zijn mooie podkowa-structuur. Op het moment dat de stand spannend werd en vraag gesteld kon worden of het centrum niet te sterk was voor de omsingeling liep Theo in een zetje. De combinatie kostte dan wel twee schijven, maar door een tal van dreigingen was Theo kansloos.

Geert Boogaars speelde remise in een gelijkwaardige partij, waarin beide spelers geen initiatief durfden te nemen.

Bart Leijser was de volgende die verloor. Ik weet niet precies wat er gebeurde. Ik vermoed dat Bart in een gelijkwaardige positie in een zetje is gelopen dat de veteraan twee schijven kostte.

Remco Vredenberg verloor zijn partij ook. Hij bouwde een goedlopende aanvalsstand op. Zijn tempovoorsprong liep zelfs op toto 10. Helaas kon zijn tegenstander vooral door veel ruilen zijn verdedigingslinie weer op orde krijgen. Door paniek aan de kant van Remco kon hij de remise niet vinden en verkoos een vreemd plan dat hem de partij uiteindelijk kostte.

Daarna kwamen goede uitslagen voor de Huissenaren. Coen won van P. Gebbing en Jan Bouwmeester won van H. Quint.

Jammer dat het vierde de goede lijn niet kon doorzetten. Er werd verloren met 10-6.