DV Heijting Huissen behaalt fraaie tweede plaats NKl

De pupillen van DV Heijting Huissen zijn zaterdag 3 december in Noordeloos in Zuid-Holland tweede van Nederland geworden bij de viertallencompetitie van de Koninklijke Nederlandse Dambond.

De pupillen Bas van Engelen, Dirk Joosten, Wout Aleven en Pepijn van den Brink leverden een fantastische prestatie. De eerste wedstrijd verloren zij nog met 5-3 van angstgegner Lunteren, maar daarna werd niet meer verloren, nog wel twee keer gelijk gespeeld tegen de nummer 1 Culemborg en de nummer 3 Hoornaar. Maar de andere tegenstanders uit respectievelijk De Lier, IJmuiden, SNA Heerhugowaard en Drachten werden overtuigend verslagen.
Uiteindelijk werden de dammertjes uit Huissen tweede met tien wedstrijdpunten en 37 bordpunten, één bordpunt meer dan het winnende Meurs D&Z uit Culenborg die met elf wedstrijdpunten eerste werden en drie bordpunten meer dan Hoornaar die ook tien wedstrijdpunten behaalden. Dirk was topscorer bij het Huissense team met twaalf punten uit zeven wedstrijden, Bas scoorde tien punten, Pepijn negen punten en Wout, die verschillende keren de beste of op één na beste uit het team van de tegenstanders trof behaalde zes punten. 

De einduitslag:
1) Nederlands Kampioen: Meurs DeZ 11 punten
2) DV Heijting Huissen 10 punten
3) VGO Hoornaar 10 punten
4) DES Lunteren 8 punten
5) IJmuiden 6 punten,
6) De Lier 6 punten
7) Drachten 5 punten
8) SNA met 0 punten