Vierde team verliest eervol

In de tweede ronde verloor het vierde team eervol van Zoranet Zwolle: 13-7.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Verlies Damvereniging VBI 4 ondanks goed spel

Damvereniging VBI 4 leed tegen Zoranet Zwolle een tamelijk forse nederlaag, maar alom heerste tevredenheid. Dat is wat vreemd misschien, maar wel begrijpelijk gezien de doelstelling van het team. Via het vierde team wil Damvereniging VBI jeugdspelers de kans geven ervaring op te doen.

Op 25 oktober reisde het ultra jonge team naar Zwolle zonder enige illusie. Er zou verloren worden, maar de vraag was hoe!  Er werd inderdaad verloren, maar achteraf verzuchtte menig Huissenaar dat er meer had ingezeten; met wat geluk, dat wel.
081025lukawissink.jpgVier jonge spelers – Luka Wissink, Winsie Hau, Pepijn van den Brink en Lisa Aleven – verloren, de een wat sneller dan de ander, maar de begeleiding was heel tevreden over het vertoonde spel. Dit viertal kan het nog ver schoppen, zo luidde de conclusie. De oudste van dit jonge drietal is pas dertien! Grappig was dat sommige jeugdspelers zelfs twee stoelen op elkaar nodig hadden om de juiste zithoogte te verkrijgen.
Ook Richard Kempen en Lotte Aleven, beiden zijn pas 13/14 jaar oud, speelden sterk, heel sterk. Zij scoorden beiden een punt, door goed spel en beiden hadden winstkansen. En juist door dit soort wedstrijden, echte wedstrijden met veel bedenktijd en goede tegenstanders, zal de vooruitgang snel merkbaar worden.
Het vierde team kwam al vrij snel op een onoverbrugbare achterstand van 9-1 te staan. Maar er waren nog bordkansen en die werden niet allemaal benut. Uiteindelijk kwam dus de toch verwachte nederlaag op het scorebord. De opgelopen achterstand kon niet meer goed gemaakt worden.
Raymond Geurts en Alex Mathijsen wonnen nog wel, maar dat mocht niet baten. Jo ten Westeneind won niet, ondanks een wat betere stand, en Ben Kuiphuis wist zijn sterke tegenspel tegen topper Martijn Vissers, oud eerste tientalspeler van Huissen, mede door tijdnood, niet te bekronen. De nederlaag was een feit, maar er werd niet te lang getreurd.