Vierde wint van Haalderen

door Remco Vredenberg

Donderdag 15 december speelde het vierde van Huissen tegen Haalderen. Na de nederlaag van afgelopen ronde waren we gebrand om onze tegenstander te laten zien dat we een team zijn dat aardig weet te schuiven. Helaas deed Ralf niet mee wegens een onoplettendheidje van de teamleider. Zijn plaats werd ingenomen door Coen.

Het begin van de wedstrijd verliep goed. Remco wist routinier Wim van Oosterwijk te kloppen. De partij die Remco speelde was er vooral een met een centrumkarakter. Door het feit dat van Oosterwijk te passief speelde kon Remco de strijd om het centrum winnen en de tegenstander dwingen om de rand op te zoeken. Na een aantal goede zetten bleek het tempovoordeel en de centrale positie te krachtig te zijn waardoor Remco zijn wedstrijd won.

Als volgende was de andere jeugdige deelnemer klaar, het was Coentje. In een vrij droge partijopzet leek de tegenstander van Coen, Hans Janssen, voordeel te hebben. De centrumschijven van Coen stonden te geïsoleerd waardoor Janssen goede gelegenheid kreeg om te omsingelen. Gelukkig voor ons koos Janssen het verkeerde aanvalsplan en kon Coen counteren met een mooi zetje. Helaas…niet meer dan een remisezetje . Gezegd moet worden dat dit niet verdiend was geweest, omdat de man uit Haalderen gewoon lekkerder speelde. Na een analyse met o.a. Joost Hendriksen bleek zelfs dat Coen verloren stond. Mja, het goede plan kiezen is ook een opgave en gelukkig kon Janssen dat plan niet vinden.

De partij hierna deed onze voorsprong teniet. Jan, die tegen Antoon Janssen speelde, dacht in een betere stand een doorbraak te forceren door een schijf te offeren. Helaas voor alles wat met Huissen te maken had, was dit niet de juiste voortzetting en verloor Jan hout. Toch bleef de topscoorder van het vierde kalm en legde nog een aantal vallen op het overwinningspad van Antoon Janssen. Maar die maakte beheerst het verschil en won de partij.

Theo won van Jan Janssen. De verloop van de partij was very Theet a like, gewoon rustig naar een lekkere stand toeschuiven. Na een tijdje won Theo een schijf en kon later ook mooi de winst in de pocket douwen.

Bart Peters speelde fantastisch. De ene krachtzet na de andere. Het zou een modelpartij kunnen zijn over hoe je een LVO zou moeten uittikken. Door het mooie consequente spel van Bart won hij op een gegeven moment zelfs 5 schijven. Zijn tegenstander, Jan Engelen, wou niet met lege handen naar huis en bood Bart remise aan. Godzijdank nam Bart het niet en speelde de partij rustig uit.

Geert Boogaars dan, hij nam het op tegen Henk Janssen. In een partij met wisselende kansen bleef de spanning maar oplopen. Op een mooi moment kon Geert zelfs nog een winnende combinatie uithalen, het hielslagje. Helaas maar waar, Geert zag ´m niet en werd het uiteindelijk remise. De stand van Geert was misschien waardig genoeg op door te spelen, maar Geert zat ook met de klok in ´t nauw.

Jan Segeren zat redelijk hoog vandaag, bord 4. Maar hij heeft genoeg ervaring en handigheidjes om het niveau op dat bord goed aan te kunnen. Helaas boekte hij opnieuw een nul op bord 4 tegen Johan Janssen.

Toen Bart, jaha Bart, Bart Leijser was als laatst klaar. De partij had een mooi verloop en ik dacht dat Bart in het voordeel stond op het laatst. Maar de remise was genoeg en Bart bood dat ook gewoon aan. Dit werd genomen door Theo Maassen. Want die had nog een afspraak met Hans Teeuwen (neen, hij heette echt Theo Maassen heb ´t nog gecheckt). De komende wedstrijden zullen er behoorlijk om spannen, vooral de wedstrijd tegen Tiel wordt een erg belangrijke.