DV Heijting Huissen verovert BMW-cup

Het pupillenteam van Heijting Huissen haalde twee weken geleden in de finale van het nationale kampioenschap een tweede plaats behaalde achter Meurs Denk en Zet. In de finale van de BMW-Cup werd de nationale kampioen door de Huissenaren echter afgetroefd. Door de BMW-cup te winnen op zaterdag 17 december bewezen de Huissenaren nogmaals dat zij voor geen enkele tegenstander opzij hoeven te gaan.

Al na enkele ronden bleek dat er maar drie teams aanspraak maakten op de eerste plek. Naast Heijting Huissen 1 waren WSDV Wageningen en Meurs Denk en Zet 1 uit Culemborg goed uit de startblokken gekomen. Verrassend was dat Wageningen na vier ronden op kop ging met de volle acht punten, een punt voor Heijting Huissen 1 en Meurs Denk en Zet 1. De laatste twee hadden elkaar echter al ontmoet in de tweede ronde. Deze onderlinge ontmoeting eindigde in 4-4. Dit was enigszins teleurstellend, omdat het Huissense team op twee borden aanspraak mocht maken op meer. Wageningen moest afhaken in de strijd om de titel nadat het zowel van Culemborg als Heijting Huissen met 8-0 voor de broek kreeg. 

Met ingang van de laatste ronde stonden Culemborg en Huissen gelijk aan kop en de bordpunten zouden waarschijnlijk de beslissing moeten brengen. Hierin stond Heijting Huissen een punt voor en een 8-0 overwinning zou de cup naar Huissen brengen. Heijting Huissen 2 zorgde echter ervoor dat er niet eens bordpunten geteld hoefden te worden, want de vier meiden (Edith Rap, Lotte Aleven, Lonneke en Wencke Standhardt) speelden knap 4-4 tegen Meurs Denk en Zet 1. Daarnaast maakte Heijting Huissen 1 in haar wedstrijd tegen Wamel geen fouten: 8-0!
De persoonlijke scores waren: Bas van Engelen 7-14, Dirk Joosten 7-13, Pepijn v.d. Brink 7-13 Wout Aleven 7-9.
De uiteindelijke uitslag was: 1e Heijting Huissen 1 -13 punten, 2e Meurs Denk en Zet 1 – 12 punten, 3e Wageningen -10 punten, 4e Heteren – 6 punten, 5e Meurs Denk en Zet 2 – 5 punten, 6e Heijting Huissen 2 – 5 punten, 7e Wamel – 5 punten, 8e Elden – 0 punten.