Vijfde team boekt eerste overwinning

door Ralf Veenings

Het vijfde team van Damvereniging VBI heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In Malden werd Zwart-Wit ’86 met liefst 12-4 verslagen.

Ralf Veenings zette de Huissenaren op voorsprong door een blunder van zijn tegenstander simpel af te straffen. Bart Leijser kwam vervolgens met een remise goed weg.  Nadat Bart al een groot deel van de partij onder druk had gestaan, bood zijn tegenstander in een betere stand plots remise aan, een aanbod dat onmiddellijk geaccepteerd werd.
Theo Willemsen speelde een degelijke partij, kwam niet in de problemen en sloeg met een combinatie winnend toe. Gerard Boogaars speelt dit seizoen tot dusver wisselvallig. Goede standen worden verprutst en leveren vaak niet eens remise meer op. Ook deze wedstrijd had hij een goede stand die bij goed spel zelfs gewonnen zou zijn. Winst haalde Gerard niet uit de stand, wel het dikverdiende punt.
Jan Bouwmeister speelde een uitstekende partij, gaf zijn tegenstander geen enkele kans en won verdiend. Er was op dit moment nog 1 punt nodig om de overwinning veilig te stellen. Zoals altijd zette Jan Segeren eigenbelang opzij en bood in een misschien wel gewonnen stand remise aan. Zijn tegenstander kon bijna niet anders dan dit voorstel accepteren.
Coen Donders speelde vervolgens remise en Jan van Loenen zette na een overmachteindspel de uiteindelijke 12-4 op het scorebord.