Vijfde team gelijk tegen Lent 3

Het vijfde team is er niet in geslaagd de zegereeks voort te zetten. Thuis tegen Lent werd met 8-8 gelijkgespeeld. Er had meer ingezeten maar uiteindelijk mochten de Huissenaren niet mopperen dat Jan van Loenen op de klok won en  er zo nog een gelijkspel uitsleepte.
081218dvvbi5lent3.jpg
Jan Segeren speelde een goede partij en kreeg voordeel. Zijn tegenstander verdedigde zich goed en de stand werd uiteindelijk net iets te dun om te winnen, remise. Theo Willemsen en Remco Vredenberg speelden een groot deel van de partij met een schijf meer, maar wisten uiteindelijk niet tot winst te komen. Bart Leijser daarentegen, speelde een groot deel van de partij met een schijf minder. Zijn Lentse opponent liet zien hoe je met een schijf voorsprong wel wint.
Gerard Boogaars had gehele partij makkelijker spel doordat zijn tegenstandster al vlak na de opening met een randschijf opgezadeld zat. De binding 26-28 zorgde ervoor dat Gerard op simpele wijze beslissend voordeel  kon forceren. Hij zag dit over het hoofd en het werd uiteindelijk remise.
Harry Hendriksen speelde na een lange vakantie voor de eerste keer dit seizoen mee. Harry  speelde een rustige partij, misschien zelfs iets te voorzichtig. Hij is echter totaal niet in de problemen geweest en pakte een verdiend punt. Bas van Engelen leek in de problemen te komen maar wist een punt uit het vuur te slepen.
Jan van Loenen ging de hele partij aan de leiding maar mede door goed verdedigen kon Jan niet tot beslissend voordeel komen. Zijn tegenstander was echter in tijdnood net niet snel genoeg en ging in een remisestand door zijn vlag.