Jeugd Damvereniging VBI wint BMW-cup

Zaterdag 20 december 2008 was het eerste pupillenteam van Damvereniging VBI met afstand het sterkste team bij de jaarlijkse pupillenviertallenwedstrijd om de Betuwe Maas en Waal cup.
Het viertal, bestaande uit Pepijn van den Brink, Lotte Aleven, Lisa Aleven en WinSi Hau , werd ongeslagen kampioen na een 7-1 overwinning op het tweede team van Damvereniging VBI en twee maal 8-0 overwinningen op teams van Lent en Heteren. Lent werd tweede en het tweede team van Damvereniging VBI, bestaande uit Sil Spieard, Rikke Ponger, Sem Derksen en Morgano Koedam, werd derde.
De VBI-pupillen hebben nu voor het vierde jaar op rij deze prestigieuze prijs gewonnen en volgend jaar zal de winnende vereniging opnieuw deze wedstrijd moeten organiseren.

Bij de welpen was het veel spannender. Het welpen team van Damvereniging VBI (Daymian van Sommeren, Tessa Aleven, Luka Wissink en Rick Meeuwsen) die al eerder Nederlands kampioen werden, verloren in de tweede ronde van Lent met 3-5. Hierdoor stonden zij tot de laatste ronde een punt achter op DeZ uit Culemborg. Maar ook Lent kon nog kampioen worden.
In de laatste ronde wonnen de Huissense welpen van DeZ met 6-2 en Lent speelde gelijk tegen het team van CTD uit Arnhem. Hierdoor werden de welpen van Damvereniging VBI eerste met acht punten uit vijf wedstrijden. Het tweede welpenteam van Damvereniging VBI, bestaande uit Sven Bennis, Todor Wissink, Dinzy Knuiman en Barto Smids, weerde zich uitstekend tussen de toppers van de andere verenigingen. Ze verloren verschillende keren op het nippertje met 3-5 en speelden één keer gelijk, waardoor zij met één punt zesde werden. Het welpenteam van Damvereniging VBI won de grote wisselbeker voor de tweede keer op rij.