Vijfde team niet langs Heteren

Het vijfde team is wederom niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Na de nederlaag tegen Tiel werden er in en tegen Heteren wederom punten gemorst, het werd 8-8.

Door het afhaken van Theo Willemsen (ziek) werd op het laatste moment een beroep gedaan op Dirk Joosten. Dirk speelde een vrij behoorlijke partij maar was uiteindelijk toch een maatje te klein voor zijn zeer sterke tegenstander.
Jan Bouwmeister dacht vervolgens te winnen maar zijn tegenstander speelde handig tegen en haalde de remise er toch wel vrij eenvoudig uit.
Harry Hendriksen bracht de tams weer op gelijke hoogte. Harry speelde uitstekend, stond vrijwel de hele partij beter en rondde het bekwaam af.
Jan Segeren was het debacle tegen Tiel te boven en speelde een goede partij. Jan had groot voordeel maar gaf zijn tegenstander kans te ontsnappen met remise.
Jan van Loenen speelde vooral tactisch een sterke partij tegen een tegenstander, wiens favoriete spelsysteem niet het klassiek is wat op het bord kwam. Jan vergat een combinatie te nemen, kreeg het toch nog wel even moeilijk, maar haalde toch het punt binnen.
Ralf Veenings speelde een spannende partij en omsingelde de flankcentrumaanval van zijn tegenstander. Ralf leek groot voordeel te hebben maar het bleek toch een lastige stand voor beiden te zijn. Het winnende voordeel kwam er vervolgens toch toen zijn tegenstander in tijdnood enkele fouten maakte en vastliep.
Gerard Boogaars had een goede stand maar koos het verkeerde plan. Zijn tegenstander kwam vervolgens weer goed in de partij en meer dan remise zat er voor Gerard toen niet meer in.
Bart Leijser speelde een vreemde partij. Hij stond eerst goed, toen slecht, toen weer goed en toen verloren.