Jeugdspelers Damvereniging VBI naar Gelderse finales

Zusjes Aleven domineren regiofinales

Zaterdag 10 januari 2009 werden te Culemborg de finales van regio-zuid van de Gelderse dambond voor pupillen en welpen gespeeld.

090110regiozuidjeugd.jpgBij de welpen werd Tessa Aleven kampioen. Met 14 punten uit 7 wedstrijden versloeg zij al haar tegenstanders en was de voorlaatste ronde al kampioen. Met 10 punten werd Valentijn Tissen tweede en WinKit Hau met 9 punten derde, beide komen uit Arnhem. De vijf welpen van Damvereniging VBI deden goed mee om de prijzen, maar alleen Tessa was een klasse apart. Todor Wissink en Rick Meeuwsen werden gedeeld vijfde met 8 punten, terwijl Remi Scharroo en Timo-max de Bont met 6 punten gedeeld twaalfde werden.

Bij de pupillen was het spannend tot de laatste ronde, waar er nog vijf kampioen konden worden en er 7 om de bekers streden. Tevens was dit een plaatsingstoernooi voor het pupillenkampioenschap van Gelderland, waarvoor zich al vijf deelnemers geplaatst hadden door hun halvefinaleplaats van 2008. Er waren buiten deze vijf nog 6 plaatsen beschikbaar voor de andere deelnemers.

090110regiozuidwinnaars.jpgUiteindelijk werd Lisa Aleven op weerstandspunten eerste met 11 punten uit zeven wedstrijden, Justin Simon uit Arnhem tweede en Dariush Khabbazi uit Lent derde, beide met ook 11 punten.

Ook de andere pupillen van Damvereniging VBI deden het uitstekend. Daymian van Sommeren werd vierde met 10 punten en Sil Spieard gedeeld vijfde met 9 punten. Ook wisten Luka Wissink en Rikke Ponger zich te plaatsen voor het kampioenschap van Gelderland, met 7 punten werden zij respectievelijk tiende en elfde.
Ten slotte werden Sem Derksen en Max Poortman met 6 punten gedeeld dertiende. Al met al een goed resultaat, want er gaan vijf van de zeven pupillen van Damverenging VBI door naar de finale van Gelderland en er werden twee titels binnengehaald!