Vijfde team overtuigt opnieuw

Het vijfde team heeft ook de tweede wedstrijd weten te winnen. Thuis tegen DJZ uit Slijk-Ewijk werd overtuigend met 11-5 gewonnen. Het zijn normaal gesproken spannende wedstrijden tussen deze twee teams, maar deze keer kwamen de gasten een snelle achterstand niet meer te boven.
Theo Willemsen mocht binnen enkele zetten al twee schijven “oprapen” en wist de overblijvende stand naar winst om te zetten. Dirk Joosten had de Huissenaren met een combinatie inmiddels al op voorsprong gezet. Bart Leijser speelde ouderwets aanvallend (naar het kerkhof), maar bereikte niet zo heel veel. Bart kwam in een “halve hek” die hij niet goed tegenspeelde en even leek het of hij kansloos ging verliezen. Een plakker bracht redding en de punten werden spoedig gedeeld.

Ralf Veenings had al vroeg in de partij enig voordeel maar wist hier geen raad mee. Zijn tegenstander kwam beter en beter in de partij maar was te gretig. Een geplande schijfwinst bleek niet te kloppen waardoor onoverkomelijke problemen ontstonden. Middels een lichte combinatie besliste Ralf de partij. Jan Bouwmeister maakte er een beetje een potje van. Volgens eigen zeggen speelde hij anders dan normaal en dat was te zien. De normaal oerdegelijke Jan mocht deze keer blij zijn dat het nog remise werd. Gezien de knullige nederlaag uit de vorige ronde misschien wel gerechtigheid.

Jan Segeren haalde het winnende punt binnen. Jan stond in het begin wat minder maar wist zich uitstekend te herstellen. Het gescoorde punt was dan ook dikverdiend. Nadat Jan van Loenen na een spannende partij remise overeen was gekomen, zou het slotakkoord van Gerard Boogaars moeten komen. Een vroege damcombinatie leek al snel materiaalwinst op te leveren maar dat viel enigszins tegen. De materiaalwinst kwam er uiteindelijk toch, drie schijven maar liefst, maar door heel goed verdedigen werd het toch nog remise.