Vijfde team start competitie matig

door Ralf Veenings

Het vijfde team van Damvereniging VBI is de competitie matig begonnen. De titelverdediger in de eerste districtsklasse (Zuid Gelderland) startte thuis tegen CTD maar wist niet te winnen. Ondanks goede bordkansen werd het een teleurstellende 8-8. Vorig seizoen werd tegen dezelfde tegenstander in de eerste ronde nog kansloos verloren, maar deze wedstrijd had er absoluut meer ingezeten.

Jan Bouwmeister en Jan Segeren haalden de eerste Huissense punten binnen door na een gelijkopgaande strijd te remiseren met hun tegenstander.
Bas van Engelen verloor even verrassend als onnodig. Hij zat niet lekker in de wedstrijd maar veel was er nog niet aan hand. Bas hielp zijn tegenstander een handje door tot twee keer toe te blunderen en gaf de punten eigenlijk gewoon weg.
Jan van Loenen maakte zijn debuut voor Huissen. Hij speelt al enige tijd in de onderlinge competitie mee, maar speelt de wedstrijden in de bondscompetitie elders. Omdat zijn verhuizing naar Huissen nu definitief is, kan Jan laten zien dat hij ook voor Huissen van grote waarde is. Met sterk centrumspel zette hij zijn tegenstander onder druk. Deze kon middels enkele ruilen de grootste druk van zijn stand halen. Toen hij dit naliet werd hij door Jan vakkundig naar een nederlaag gespeeld.
Bart Leijser speelde een krachtige aanvalspartij. Nadat hij zijn geliefde ‘kerhofveld’ bezet had, besloot hij, tegen zijn natuur in, om deze middels een centrumaanval van ondersteuning te voorzien. Bart maakte een blunder, kwam een schijf achter, maar wist toch nog een punt uit het vuur te slepen.
Theo Willemsen speelde ook een goede aanvalspartij. Hij wist echter niet echt door te drukken zodat echte winstkansen uitbleven met uiteindelijk remise als gevolg.
Coen Donders kreeg na een rustig begin een goede centrumstand. Hij behandelde dit uitstekend en won verdiend. Gerard Boogaars was, zoals bijna altijd, als laatste klaar. Hij speelde een goede partij en kreeg winnend voordeel. Gerard maakte echter een afschuwelijke blunder en kon meteen opgeven.