Vijfde team wint opnieuw

Het vijfde team van Damvereniging VBI heeft na de zege op Zwart-Wit ’86 opnieuw een overwinning geboekt. Thuis werd tegen DJZ uit Slijk Ewijk met 10-6 gewonnen. Het venijn zat, met drie overwinningen, in de staart. Jan Segeren, Ralf Veenings en Bas van Engelen wonnen, waardoor de nederlaag van Bart Leijser ongedaan werd gemaakt. Bart was  eerder die avond in een damcombinatie gelopen. Hij leek na een fout van zijn tegenstander nog een kans te krijgen, maar het bleek uitstel van executie.
Coen Donders, Gerard Boogaars, Jan Bouwmeister en Jan van Loenen speelden vervolgens remise waarna het bovengenoemd drietal het slotoffensief inzette.
Jan Segeren won na een offer met tussenloop eerst zijn verloren schijf terug en enkele zetten later nog een, door een door het offer geïsoleerd geraakte voorpost op te peuzelen. Zijn tegenstander spartelde nog wel tegen maar Jan rondde het bekwaam af.
Ralf Veenings speelde een goede aanvalspartij maar werd iets te enthousiast. Een centrumaanval van zijn kant leek iets te veel van het goede, maar het bleek uiteindelijk toch allemaal speelbaar. Ralf nam in een inmiddels betere stand een doorbraakcombinatie die winnend leek. Zijn tegenstander anticipeerde goed en leek hard op weg de remise aan te tonen. Op het moment suprême offerde hij echter de verkeerde schijven waarna Ralf, zij het enigszins gelukkig, toch nog won.
Bas van Engelen was als laatste klaar. Hij speelde een goede partij en hield zijn tegenstander constant onder druk. In het late middenspel nam Bas een combinatie die beide spelers uiteindelijk op dam zouden brengen. Bas hield er echter wel materiaalwinst aan over. Na tweemaal de tijdnoodfase overleefd (?) te hebben maakte zijn tegenstander een fout waarna Bas er met de verdiende overwinning vandoor ging.