Vlotte winst Damvereniging VBI

door Joop Hendriksen

Voor de wedstrijd tegen de tweede editie van Van Stigt Thans moest Jos Stokkel zich om persoonlijke redenen afmelden. De eerste vervanger meldde zich wegens ziekte af. Wel beschikbaar was Fleur Kruysmulder.

De 15-jarige aspirant heeft het laatste jaar bijzondere successen geboekt bij het meisjes dammen en is inmiddels een vaste kracht in het tweede team. Op het allerhoogste niveau meldde ze zich echter voor het eerst. Zij speelde tegen een tegenstander met een veel hogere rating, maar liet zich niet imponeren. Fleur oefende voortdurend druk uit maar in de eindfase kon haar tegenstander de remise binnen halen.

Gerard Jansen probeerde wel wat maar kwam er bij zijn tegenstander niet door. Toen vielen er drie winstpartijen achter elkaar. Alexander Baljakin maakte er een spannende partij van. Het ging aanvankelijk gelijk op maar later kwam zijn tegenstander in fatale problemen. Toine Brouwers speelde een combinatief sterk spel waar zijn tegenstander geen vat op kreeg. Wouter Ludwig speelde een aanvankelijk gelijk opgaande partij maar zijn tegenstander maakte fouten in de slotfase.

Johan Krajenbrink stond wel goed maar miste een zetje en hij kon de punten inleveren. Guntis Valneris oefende wel druk uit maar zijn tegenstander verdedigde zich goed en haalde de remise binnen. Jasper Lemmen had wel voordeel  maar hij kreeg de zaak niet kloppend en moest met remise genoegen nemen. Ook Odin Mol kon een voordelige stand niet tot winst leiden. Fred de Koning stond in het nadeel, maar hij verdedigde zich goed en kon uiteindelijk remise bereiken. Zo kwam de eindstand van 12-8 voor Damvereniging VBI tot stand.