Wedstrijdverslagen tweede en derde team

Rob Schrooten (tweede) en Remco Vredenberg (derde) hebben een wedstrijdverslag gemaakt. Beide teams leverden een puike prestatie door hoger ingeschatte teams in bedwang te houden. Mede dankzij – soms onverwachte – invallers.


Damvereniging VBI 2 verrast titelkandidaat

door Rob Schrooten

Het tweede team van Damvereniging Huissen heeft een uitstekende prestatie geleverd door titelkandidaat DC Fryslan op 10 – 10 te houden. De Friezen, zonder Harm Wiersma, hadden moeite met het degelijke spel van de Huissenaren.

Rob Schrooten speelde erg voorzichtig en werd krachtig van het bord gezet. Emiel Leijser kon zijn aanval niet doordrukken en moest tevreden zijn met een punt. Dirk Joosten en Coen Donders deden wat ze moesten doen, winnen van de invallers aan Friese kant.

Jan van Loenen kwam na de tijdnood in veilige haven en bracht daarmee de tussenstand op 6 – 4 in Huissens voordeel. Ralf Veenings had veel voordeel maar kon zijn partij niet in winst omzetten. Marcel Janssen had enig nadeel in het eindspel, maar de remise werd niet uit het oog verloren.

Toen ook Pepijn van den Brink, opnieuw een prima prestatie en Henny van Aalten een punt binnenhaalden was de sensatie nabij. Arno Arends knokte voor wat hij waard was, het na de tijdnood ontstane nadeel kon hij niet meer rechtzetten, waarmee de eindstand 10 – 10 werd. Een prima prestatie.

Remise Damvereniging VBI 3
door Remco Vredenberg

Zaterdag 16 oktober heeft DVVI 3 gelijk gespeeld tegen PSV dammen. Het team was niet in de originele formatie. Drie spelers speelden niet mee, maar de invallers logen er niet om. Jacob, Henk en Lotte waren helaas verhinderd. Hun invallers waren: Theo Berends, Jo Weijman en Jan Linsen.

Op papier waren we dus niet zwakker geworden eigenlijk alleen maar sterker. Toch had teamleider Remco Vredenberg een beetje een dubbel gevoel. Hij had liever gezien dat we zo sterk waren tegen een directe concurrent tegen degradatie dan tegen een potentieel kampioen. Desalniettemin hartstikke fijn dat deze spelers door Paul Visser zijn geregeld en hartstikke bedankt dat deze spelers bereid waren om in te vallen. Overigens was een ander bijkomstig voordeel dat PSV zonder Lagoda en met twee invallers was komen opdagen.

Theo Willemsen en Remco Vredenberg waren als eerste klaar tegen Fred Passchier en Paul Hellings. Beiden tegenstanders waren op papier beter. Toch konden de rasechte Huissense talenten het dreigende gevaar keren. Theo Willemsen stond misschien zelfs nog iets beter, maar hij zal waarschijnlijk gedacht hebben: “een punt voor de club is genoeg.” Remco moest wel knokken voor het puntje maar door een paar tactische Arno Arends ruilen was de remise goed te doen. Vervolgens kwam de sensatie van de middag. Waar vorig jaar Henk Kemperman won van Lagoda won Willem Hoek nu van oud-Huissen speler Pieter Wijn. Willem schuwde de spanning niet. Vanaf de opening aanvallen en met een fantastich resultaat. “Willem fantastisch gedaan, we zijn trots”.

Helaas werd de voorsprong niet lang vast gehouden. Richard Kempen verloor van Menno Hottinga. Richard zijn spel was wel goed. Hij stond naar mijn inziens makkelijker. Zeker omdat zijn tegenstander te passief speelde. Mooier nog was dat Richard de aanval verkoos. Iets was jeugdspelers in dit team zonder pardon moeten doen. Belangrijk detail van de aanval was wel dat die niet goed was en dat het een schijf en zo de partij kostte. Gerard Boogaars won. Hier hoeven we niet te veel woorden aan te wijden. Gerard speelde goed maar kon niet doorbijten. In een remise stand ging zijn tegenstander door de vlag. Door dit gelukje stonden we weer voor. Helaas werd net als de vorige keer dat we op voorsprong kwamen de score weer meteen recht gezet.

Jan Bouwmeister ging eraf tegen Hans Greveraars. Niet geheel verdiend overigens. Jan verloor in een drie om een. Nergens staat dat je niet mag doorspelen in een drie om een, maar of het sportief is is de vraag. De tussenstand op dit moment was 7-7. Jo Weijman was goed op weg om te winnen, daar was iedereen het wel over eens. Helaas kon het goede plan gekeerd worden door Jacques Brouns waardoor remise het gevolg was. Op bord twee speelde Theo Berends remise tegen Carlo Nas. Het lijkt eentonig te worden, maar ook Theo stond erg goed. Alex Matthijsen taxeerde zelfs de winst. Waarschijnlijk ging het fout bij een slagkeuze. Vergeef me als ik het verkeerd zeg. Theo is beter dan ik, misschien mis ik wat, maar als hij anders had geslagen tegen het eind van de wedstrijd dat lijkt het me gewonnen.

Met nog een partij te gaan was het nu 9-9. Jo ten Westeneind was nog bezig tegen Jacco Sandee. Jo stond minder. Maar na een lange partij en veel billenknijpen sleurde Jo er een puntje uit. Erg knap van Jo en ook erg belangrijk. De eindstand was 10-10. DVVBI 3 heeft nu twee punten uit drie wedstrijden. Goed gedaan, maar nog lang niet zeker voor handhaving in deze klasse.