Welpenviertal Damvereniging VBI kampioen van Nederland!

081206welpenteamkampioen.jpg
Zaterdag zes december speelden de welpen van Damvereniging VBI in Hoogblokland om het clubkampioenschap dammen van Nederland voor welpenteams. Het team, bestaande uit Tessa Aleven, Luka Wissink, Daymian van Sommeren en Rick Meeuwsen, speelde een geweldig toernooi.
De eerste ronde werd geloot tegen het team van de organiserende vereniging Hoogblokland. Er werd met 5-3 gewonnen. Vanaf de tweede ronde bepaalde de computer de tegenstanders op grond van de resultaten. De volgende tegenstander was Heerhugowaard en er werd met 4-4 gelijk gespeeld. In de derde ronde werd met 8-0 van OSDO uit Dongen gewonnen en in de vierde ronde werd met 6-2 gewonnen van DEZ uit Culemborg.
081206welpenteamkampioen2.jpg
Toen stond het jonge team op de eerste plaats en werd de druk groot. Het team moest tegen directe concurrent DES uit Lunteren en er werd met 3-5 verloren na bijna veertig minuten spelen. In de zesde ronde moest de Huissense spelers aantreden tegen Wageningen met de Europese welpenkampioen in de gelederen, maar ze vochten zich naar de winst. Daymian en Rick wonnen, terwijl Tessa met remise de 5-3 overwinning binnenhaalde.
Nu stond het team een punt achter op Lunteren. Er werd met 5-3 gewonnen van Lent en in de achtste ronde binnen tien minuten met 8-0 van Rijnsburg. Toen begon het wachten op de uitslag van Culemborg tegen Lunteren. De druk voor Lunteren werd te groot en zij verloren met 5-3, waardoor het viertal van Damvereniging VBI met dertien punten uit acht wedstrijden kampioen van Nederland werd.
De persoonlijke scoren waren: Luka acht punten, Rick tien punten en Tessa en Daymian twaalf punten, waarbij Luka, vijf keer aan bord één, de sterkste tegenstanders moest afstoppen. Een geweldig teamresultaat, Luka, Tessa, Daymian en Rick kunnen zeggen: wij zijn kampioen van Nederland!
081206welpenteamkampioen3.jpg
Tijdens de clubavond op donderdag 11 december werden het team gehuldigd. Namens de gemeente Lingewaard was wethouder Van Roosmalen aanwezig. Zij feliciteerde de kampioenen en had voor iedereen een presentje meegenomen.