Willem en Bas tweede en derde bij aspiranten

Aspiranten van damvereniging VBI tweede en derde van Gelderland
door Jo Weijman

070103kvgaspiranten.gifBij het aspirantenkampioenschap van Gelderland presteerden de jeugdspelers van damvereniging VBI uitstekend.
In een veld van drieëntwintig deelnemers werd Harmjan Lammers uit Ede eerste met 15 punten, Willem Hoek uit Huissen tweede met 14 punten, Bas van Engelen uit Huissen derde met 13 punten en Derk-Jan Riesthuis uit Culemborg vierde met 12 punten. Deze vier plaatsten zich voor de halve finale van het aspirantenkampioenschap van Nederland, dat begin mei wordt gehouden.
De derde Huissense aspirant, Wout Aleven viel net buiten de prijzen. Hij behaalde een gedeelde vijfde plaats met 11 punten. Dit is een uitstekende prestatie, omdat Wout pas sinds januari 2007 aspirant is en nu al mee doet voor de bovenste plaatsen.
Verder had damvereniging VBI drie spelers uit de jongere leeftijdsklasse ingeschreven om toernooiervaring op te doen. Van deze pupillen werd Lotte Aleven gedeelde twaalfde met 9 punten, Pepijn van den Brink gedeelde vijftiende met 8 punten en Richard Kempen gedeelde twintigste met 7 punten.