Wouter Ludwig naar Damvereniging VBI

door Joop Hendriksen

Na het vertrek van Maarten Linssen ging Damvereniging VBI op zoek naar een sterke vervanger voor het eerste team. Die werd gevonden in de persoon van Wouter Ludwig.

 

Wouter is een sterke dammer die twee keer meespeelde in de finaleronde van het NK. Hij is geboren in Vlissingen maar groeide op in Doetinchem. Daar leerde hij van zijn opa dammen en kwam via een schooldamkampioenschap van de basisschool terecht bij Damvereniging Doetinchem. Hij ontwikkelde zich uitstekend en speelde jarenlang afwisselend ereklasse en hoofdklasse voor zijn club.

Hij ging in Tilburg Econometrie studeren en werd Europees studentenkampioen. Na zijn studie speelde hij ereklasse voor Volendam en Culemborg en kwam weer terug op het oude nest toen hij bij Dammers uit Oost hoofdklasse ging spelen. Hij kijkt ernaar uit om bij Damvereniging VBI weer op het allerhoogste niveau te kunnen spelen.

Behalve als speler is Wouter actief geweest als trainer-coach en hij is als lid van team KNDB meerdere keren naar het WK en EK-jeugd uitgezonden. Vorig jaar werd zijn pupil Machiel Weistra daar Europees kampioen.
Wouter is 31 jaar, woont in Utrecht en is als Data Scientist werkzaam bij de Belastingdienst.